DIY donut kussen | Lifestyle

Vandaag heb ik weer een DIY voor jullie. Ik maakte samen met Melvin een kussen in de vorm van een donut. Voor dat ik begin met de uitleg hoe ik het heb gemaakt wil ik even vermelden dat deze DIY niet van mij zelf komt, maar van DazzleDIY op youtube. Neem zeker even een kijkje op haar kanaal, want ze maakt echt hele gave DIY's!

Wat heb je nodig:
  • 2x een fleece kleed. 1 in een donut kleur en 1 in een kleur naar keuze voor het glazuur (Primark 3 euro)
  • Een pen of een stift
  • Een schaar
  • Spul die je in kussens kunt stoppen (Bij bijna elke hobbyzaak wel verkrijgbaar)
  • Naald en draad
  • Een grote liniaal, meetlint of een groot rond voorwerp
  • (Optioneel)Leuke steentjes of kralen (Die ik gebruik komen van de Action)


Stap 1:
Je strekt het fleece kleed in de kleur van de donut helemaal uit en trekt er een rondje op. Dit gaat het makkelijkste met een groot rond voorwerp, maar die had ik helaas niet in handbereik. We pakte een meetlint (groot liniaal werkt makkelijker) en zette een puntje in het midden. Vanaf het midden meeten we 31cm en zette daar dan ook een puntje. Dit doe je elke kant op, tot dat je ongeveer 50 puntjes hebt (meer of minder kan altijd). Heb je een perfecte cirkel knip hem dan uit. Knip vervolgens een tweede cirkel uit voor de achterkant.
Stap 2:
Maak met een kleiner rond voorwerp of weer met je meetlint/liniaal een kleiner rondje in het midden. Ik ben er achter gekomen dat mijn rondje net iets te groot was. Wij hebben 8 cm vanuit het midden genomen, maar ik raad je aan dit te verkleinen naar ongeveer 5, als je de zelfde afmetingen als mij gebruikt.


Stap 3:
Nu kunnen we beginnen met het glazuur. Leg het een cirkel die je hebt uitgeknipt op het nieuwe stuk fleece in de kleur waarin je je glazuur wilt. Trek de omtrek van de cirkel over. Vergeet ook zeker niet om het middelste cirkeltje mee te nemen in je omtrek. Teken op je nieuwe cirkel de vorm waarin je je glazuur wilt. Dit kan gewoon uit de losse hand. 
Extra stap  (optioneel):
Deze stap kan overgeslagen worden, maar zelf vind ik deze stap wel erg leuk! Je pakt de steentjes of kraaltjes en plakt deze op je glazuur. De steentjes die ik gebruik hebben al een plakrandje, als de jouwe dat niet hebben kun je zelf lijm gebruiken en bij sommige dingen kun je het zelfs met draad vast maken. Dat zit natuurlijk wel wat steviger vast dan.
Stap 4: 
Nu zijn we bij het (naar mijn mening) saaie gedeelte aangekomen. Je legt de twee cirkels op elkaar en daar overheen leg je het glazuur. Je gaat het middelste stukje vast naaien. Ik heb zelf de naald aan de onderkant er in gedaan, aan de bovenkant er weer uit en vervolgend weer aan de onderkant erin. Dat vind ik zelf het mooiste resultaat opleveren. Heb je dat helemaal gedaan dan is het tijd om het glazuur vast te maken. Hierbij kun je goed op het plaatje zien hoe ik het heb gedaan. Aan de onderkant er in, bovenkant er uit, bovenkant er in, onderkant er uit en dat steeds herhalen tot je rond bent. Als laatste komt nog de buitenkant. Dit heb ik op de zelfde manier als de binnenkant gedaan. Maar let op! sluit niet je hele rondje, zorg dat je ongeveer nog 10 cm open hebt. Dit word later pas gesloten.
Stap 5:
Vul nu je kussen met het kussen spul. Zorg dat je echt alles helemaal vol hebt gepropt en er bijna niets meer bij past. Hier heb ik een fout in gemaakt, waardoor mijn kussen nu extreem zacht is. Heb je hem helemaal gevuld, naai dan het laatste stukje wat je open hebt gelaten aan elkaar.
Dit is dan het eindresultaat!

Ben jij van plan om deze DIY te maken of heb je hem al ooit gemaakt? 
2 opmerkingen: