Eerste dagen stage! | LifestyleVandaag (dinsdag 9 september) had ik mijn tweede stagedag bijVisual Concepts! Ik bedacht me dat het misschien wel leuk is om af en toe een update hierover op mijn blog te plaatsen. Aangezien ik het zelf heel erg leuk vind om dat soort artikels te lezen. Ik ben van plan om de eerste paar dagen elke dag een klein stukje te schrijven. Hoe lang ik dit doe weet ik nog niet. Ik denk 1 of 2 weken. Alle kleine verslagjes zet ik dan dus bij elkaar in dit artikel. Ach, kijk maar verder dan zie je wel wat ik bedoel.

Maandag 8 september:
Om 06:21 uur ging dan mijn wekker weer eens een keertje af. Voor het eerst sinds weken! Wat was de vakantie fijn. Lekker uitslapen en alleen maar leuke dingen doen. Vandaag was het dan zo ver. Mijn wekker vond het weer eens nodig om mij te wekken. Ik drukte nog een keer op snooze en tien minuten later stond ik dan toch echt op. Beetje make-up op gedaan, twee wraps voor in de middag gemaakt en rond 07:50 uur vertrok ik dan met de fiets richting Nederweert. Een kwartiertje later kwam ik aan bij de bushalte. Het was nog een kleine tien minuten wachten tot de bus kwam. Toen het busje er was bleek het maar een kleintje te zijn waar maar acht mensen in passen. Gelukkig stapte er bij de halte waar ik stond net iemand uit, anders kon ik er niet eens meer in, oeps. Ik denk dat ik morgen maar bij een andere bushalte ga staan.
08:31 liep ik binnen bij mijn stage bedrijf. Meteen de eerste dag al 'n minuut te laat, slim! Gelukkig had mijn stagebegeleider het niet in de gaten, hij was ook nergens te bekennen. Moest ik nou bij de balie wachten of naar achteren door lopen? Gelukkig kwam hij al vrij snel aanlopen en liet hij me nog een aantal dingen zien. Zoals waar mijn werkplek is, waar de wc en de kantine zijn en noem maar op. Mijn werkplek bestaat uit een beeldscherm van Acer, een Wacom tekentablet en een mini pc'tje van Apple. Zelf werk ik liever met Windows, maar Apple is ook goed te doen.
Vijftien minuutjes later ongeveer zat ik dan achter dat beeldscherm. Ik had mijn aller eerste opdracht voor een klant ooit! Het stelde niet veel voor, was meer om even te kijken hoe ver ik al was, maar goed. Ik moest briefpapier voor een bedrijf na maken. Het bedrijf had wel al briefpapier, maar omdat het een erg oud bedrijf is hadden ze hem niet meer online. Hij moest dus digitaal nagemaakt worden. Zelfs het logo moest nog even gedigitaliseerd worden. Ik ging dus aan de slag met Illustrator en na even puzzelen hoe Illustrator CS1 (zelf werk ik altijd met CS6) werkt had ik hem al snel af.
Ik mocht verder met mijn tweede opdracht. Een schrijver uit Weert had een boek gemaakt over hoe hij het geloof ziet. Het boek heet 'Natuurlijk bestaat God niet' en heeft als subtitel 'maar dat betekend niet dat je niet in hem mag geloven' of iets dergelijks. Het is echt een oude mannen boek, maar ja. Aan mij de taak om het boek vorm te geven. Ik heb allerlei technische dingen ingesteld in InDesign en begon toen aan de opmaak. Ik maakte een stramien en zette toen de tekst erin. Ook moet ik een cover voor dat boek maken. Ik besloot om daar ook alvast aan te beginnen. Op de cover moest een bijgeleverde foto komen, waar erg veel details in zaten. Ik begon met het verwijderen van de achtergrond. Dit duurde nog aardig lang, ongeveer 2 tot 3 uur. Dit door al die kleine details die in de foto zaten. Wat ben ik trots op dat resultaat! Ik heb nog nooit iets met de achtergrond van zo een gedetailleerde foto gedaan!
Dat waren wel een beetje de opdrachten die ik vandaag had gedaan. Natuurlijk hadden we ook een pauze. In die pauze leerde ik mijn stagebegeleider wat beter kennen. Blijkbaar is hij erg fan van majorette en gaat hij zelfs soms naar grote shows toe. Hoe toevallig! Ik doe inmiddels ook al bijna 10 jaar aan majorette. De vereniging waar ik nu bij zit heeft ook nog een tijdje samengewerkt met een vereniging waar hij bij zat. Zo grappig, misschien had ik hem dus al ooit ontmoet, haha. Ik had dus al vrij snel een positieve indruk van mijn stage begeleider, ook al is hij een beetje hipster.
Ik denk dat ik mijn verhaal van vandaag maar af kap, haha. Hij is een beetje langer geworden dan verwacht. Ik zal het morgen wat korter proberen te houden!Dinsdag 9 september
Na de lange lap tekst van gister vond ik het wel tijd voor een foto. Hierbij dus een mislukte overbelichte selfie van mezelf, waarbij de bovenkant van mijn neus (dat gedeelte tussen mijn wenkbrauwen) er echt heel raar uit ziet! Yay ^^
Vanochtend ging mijn wekker dus weer om 06:21 uur, omdat dit de eerste week is hadden we vandaag geen school. Normaal gesproken hebben we op dinsdag de hele dag school. In plaats daarvan had ik dus weer een dagje stage.
Doordat gister de bus nogal vol was besloot ik een paar haltes eerder te gaan staan. Qua afstand vanuit thuis maakte het niet heel veel uit, qua busgeld is het ongeveer twee euro duurder per dag. Gelukkig heb ik over een aantal dagen studenten ov, dus dan mag het, haha. Ik stond dus bij de halte te wachten. De bus kwam aan en er zat een meisje in, waar ik op de middelbare in het eerste en tweede bevriend mee was! Ik had haar inmiddels al meer dan drie jaar niet meer gezien. Helaas moest zei uitstappen bij de halte waar ik in stapte, anders konden we nog even gezellig een praatje maken, maar ach, het is niet anders. Ook had de busmaatschappij door dat een klein busje voor maar acht mensen te klein is, daarom hadden ze er een tweede kleine busje achter gestuurd, haha.
Vijf minuten later dan moest kwam ik bij stage binnen lopen. Mijn bus had tien minuten vertraging opgelopen, maar ach. Ik hing mijn tas op en kon meteen aan het werk. Ik ging verder met het boek waar ik mee bezig was en met de cover. Ik maakte drie voorstellen voor de cover, koos er een uit en maakte daar nog vijf voorstellen van. Morgen ga ik samen met mijn stagebegeleider zitten en hem beoordelen. Als ik werk mee naar huis kan krijgen zal ik dat zeker ook wel in een artikel laten zien! Verwacht maar niet dat ik deze hele stageperiode elke dag een verhaaltje typ hoor, maar gewoon wanneer ik vind dat het er weer tijd voor is.
Ik had buiten het boek nog twee opdrachten gekregen. In het bedrijf waar ik stage loop krijgen ze veel opdrachten binnen. Ze printen ook alles uit en bergen dat op in mapjes. Op de mapjes staan stikkers waar de naam van de klant, de inhoud en de datum op staan. Die stikkers waren op dus moest ik nieuwe gaan ontwerpen. Zulke kleine opdrachtjes vind ik altijd erg leuk om te doen, al helemaal als je er helemaal vrij in word gelaten, wat nu dus ook het geval was.
De laatste opdracht ben ik nog niet aan begonnen. Hoe die in elkaar zit weet ik ook nog niet precies. Ik moet in ieder geval tekeningetjes gaan maken voor in een boekje. Hoe of wat anders weet ik alleen nog niet.
Nu nog even een paar overige dingetjes die vandaag zijn gebeurd. Gister was alleen mijn stagebegeleider er. Vandaag waren er nog twee andere mensen die er ook werken. Een man en een vrouw. Ook was er een super schattig mops hondje. Toen ik even moest wachten ging ik een beetje met hem spelen. Na een tijdje begon hij op mijn schoen te bijten, stiekem pestte ik hem ook een beetje met mijn schoen, en ach, mijn schoenen kunnen het wel hebben, haha. Het bleef alleen niet bij mijn schoenen. Op ten duur beet hij ook in mijn been. Auw! Niet heel hard hoor, echt heel speels, maar toch voel je dat wel eventjes. Dat was het dan wel weer voor vandaag. Weer een veel te lang verhaal, maar ja, ik ben gewoon enthousiast, haha.

Woensdag 10 september
Bij het stukje tekst van vandaag maar liefst drie foto's! Gewoon omdat het kan. Laat ik maar meteen beginnen met de eerste foto. Mijn werkplek! De plek waar ik het in het stukje van Maandag over had. Ik dacht dat het misschien wel leuk is om jullie er ook een beeld van te geven. Vandaar dus die foto.
Nu over vandaag. De lap tekst van vandaag word een stuk korter als die van afgelopen twee dagen, dat hoop ik althans. Vanochtend zat ik rustig om de bank een paar artikeltjes te lezen via mijn mobiel. Ik had nog dertig minuten de tijd (ik sta zo vroeg op, omdat als het regent ik een bus hier in het dorp pak die ongeveer twintig minuten eerder vertrekt dan dat ik zou vertrekken als ik de bus in Nederweert neem) en moest de tijd toch ergens mee vullen. Ik zou opgehaald worden door mijn moeder, omdat ik een training had en anders veel te laat zou komen, maar wat moest ik dan met mijn fiets? Die kon ik niet laten staan in Nederweert, want dan zou ik morgen nergens komen. Toen stelde mijn moeder voor om mij ook te brengen. Super aardig, maar toen had ik in plaats van een half uur dus nog gewoon een uur lang niets te doen. Ach ja, dan nog maar een boekje lezen via WattPad (app waarop je je eigen boeken kunt schrijven en die van andere kunt lezen, helemaal gratis). Rond 08:30 uur kwam ik dan aan bij stage, maar de deur zat nog op slot. Zou ik nou vergeten zijn dat ik vandaag later moest beginnen? Gelukkig was dat niet zo en kwam mijn stagebegeleider twee minuten later de deur open maken.
Wat ik vandaag moest doen? Ik ging verder aan de cover van het boek waar ik mee bezig was. Deze opdracht is volgens mij niet helemaal voor mij bestemd, want steeds is mijn stagebegeleider net niet tevreden. Telkens kreeg ik te horen dat het zo mooi was, maar nog niet perfect, waardoor ik mijn ontwerp dus weer een beetje moest aanpassen. Na opnieuw vijf nieuwe versies te hebben gemaakt vond ie het toch niet goed en moest ik een heel nieuw ontwerp maken en dat ging ongeveer acht keer zo. Na zoveel ontwerpen word je toch wel heel erg inspiratieloos.
Ook had ik het gister over kaartjes die ik moest maken, labels. Deze zijn nu helemaal af, uitgeprint en alles. Ze zijn geprint op stikkers waardoor je ze makkelijk kunt gebruiken. Op de tweede foto die ik vandaag heb bijgevoegd zie je het resultaat. Hij is niet heel duidelijk, maar over een tijdje maak ik nog wel een apart artikel waarin ik alles duidelijk laat zien.
Gister had ik het ook nog over een opdracht met tekeningetjes. Hieraan ben ik vandaag ook begonnen. Het is de bedoeling om een notitieboekje te maken, waarin in het hoekje steeds kleine tekeningetjes staan. Die tekeningetjes worden dus door mij gemaakt. Het notitieboekje zelf heb ik verder niets over te zeggen, zover ik weet.
Een half uur eerder dan normaal, rond 17:30 uur mocht ik gaan. Zo kon ik de bus die naar het dorp waar ik woon ging nog halen. Scheelde mijn moeder ook weer 20 tot 30 minuten rijden. Rond 18:20 uur kwam ik thuis aanzetten. Ik kleedde me om, mijn moeder stopten mijn eten in de magnetron en ik kon alweer vertrekken richting de majorette training. Erg vermoeiend, maar dat hoort erbij.
Als nog een veel te lang verhaal, oeps, morgen ga ik het echt korter proberen te houden!Donderdag 11 september:
Zeg maar even hoi tegen Henk de hond. Wat een poepie is het toch, kijk hem dan kijken, daar moest ik gewoon even een foto van maken, haha.
Vandaag was wel een aparte dag op stage. Toen ik aankwam was er nog niets aan de hand. Ik ging zitten en ging verder aan een tekeningetje, zoals alle voorgaande dagen probeerde Henk de hond mijn schoen weer eens op te eten en ja, dat was het zo ongeveer wel op het begin van de dag. Even later kreeg ik te horen dat mijn stagebegeleider zichzelf de middag vrij had gegeven, dit omdat hij al twee weken aan een stuk door aan het werk was. Groot gelijk, dan moest ik mezelf ook maar vrij geven in de middag! Soort van dan...... Rond een uur of één ging Rob, mijn stagebegeleider dus naar huis. Alleen ik en zijn vrouw (het is een familiebedrijf) waren er nog. Zijn vrouw zat achter een kast en kon eigenlijk niets van mij zien of horen. Ik besloot dus om een beetje heel langzaam een laatste tekeningetje te maken. Dit zou ik verspreid doen in 5 uur en tussen door ging ik een beetje facebook spelletjes spelen (nee, ik speel geen landleven of iets!). Lekker rustige middag dus, haha. Ik vond dat ik dat wel had verdient.
Nu over de opdrachten van vandaag. Ik heb eigenlijk niets anders gedaan dan tekeningetjes gemaakt. Ik maakte een mandala, een tribal en ben nog bezig met een bloem in doodle stijl. Niet heel speciaal of zo dus.
Rond 18.00 uur was ik klaar en ging ik naar de bus. 18.25 kwam de bus dan eindelijk aanzetten. Toen ik uit wouw stappen liet ik alleen heel dom mijn ov vallen, voor zover ik weet is hij tussen een rooster gevallen, heb ik weer hoor! Nu heb ik dus geen ov meer, oeps. Ik wouw meteen regelen dat ik zo snel mogelijk een nieuwe heb, maar omdat ik niet de aller slimste ben en mijn ov niet heb geregistreerd op mijnov ging dat dus ook niet zo makkelijk. Dat word morgen mijn moeder laten bellen naar NS. En ja, ik laat mijn moeder bellen! Ze zijn alleen maar bereikbaar tijdens uren dat ik stage heb. Handig dus weer. Gelukkig is mijn moeder dan wel zo aardig om dat even te doen.
Zo wat voelt dat raar aan! Eindelijk eens een wat kortere lap tekst voor op een dag! Nog één dag en dan eindelijk weekend!
Edit: Het is nu ongeveer vijf minuten later en iemand voegt me opeens op facebook toe. Geen idee wie het was. Zie ik mijn ov op haar profiel staan, haha! Dat scheelt weer een heleboel moeilijkheden.Vrijdag 12 september:
Wooow, de eerste week zit er alweer op! Wat is dat snel gegaan! Ik heb vandaag dan ook een paar foto's gemaakt van hoe het eruit ziet in het bedrijf waar ik nu stage loop. Ik heb alleen het winkeltje op de foto gezet, omdat ik niet zeker wist of ik achter waar de machine's en alles staan ook mocht fotograferen. Ik vind het zelf super leuk ingericht! Een lekkere bank voor als er een klant komt en er van alles besproken moet worden, visjes die net achter het bureau staan, waardoor klanten ze net niet kunnen zien, en links dan echt het winkel gedeelte, met boeken, schilderijen en andere dingen die hier zijn gemaakt. Ook stond er nog een jukebox, maar die kreeg ik helaas niet goed gefotografeerd.
Vandaag was, net zo als gister, weer een aparte dag. Ik begon weer met mijn werk. Mijn stagebegeleider en ik waren de enigste die vandaag moesten werken. Rond 12 uur had hij blijkbaar een afspraak met een klant in Roermond, en nog ergens anders een afspraak. Ik was dus ongeveer twee uur lang helemaal alleen! Het voelde zo raar aan dat hij het bedrijf helemaal aan mij toevertrouwden. Toen de telefoon ging vond ik het toch nog wel een beetje eng om de telefoon op te nemen. Ik nam op en naar mijn gevoel praten ik veel te snel! Het was blijkbaar de broer van mijn stagebegeleider aan de telefoon. Hij wouw later op de dag nog even langs komen, haha. Nog iets later kwam er ook een klant binnen lopen. Gelukkig ging dit een stuk makkelijker dan het telefoon gesprek.
Wat betreft opdrachten kon ik weer verder werken aan de cover voor het boek en de tekeningetjes. Verder ben ik ook weer met een nieuwe opdracht begonnen. Ik moest voor het merk Bernard Cassiere Paris een advertentie maken. Super leuk! Vooral omdat het een beauty en wellness merk is. De advertentie is al helemaal af. Hij word morgen door mijn stagebegeleider naar het bedrijf toegestuurd en hoogstwaarschijnlijk maandag krijg ik te horen of het goed is gekeurd! Ik ben zo blij met het resultaat, vind het zelf zo mooi geworden. Ik ga zeker vragen of ze een extra blaadje kunnen drukken zodat ik die mee naar huis kan nemen om in mijn portfolio te stoppen. Ik ga hem ook zeker aan jullie laten zien!
Dat was dan alweer mijn stage dag van vandaag. De eerste week is enorm snel gegaan voor mijn gevoel! Toch ben ik blij dat het weekend is, Wat was dit slopend zeg! Ik denk dat ik na zo een vakantie toch maar weer een beetje in het ritme moet komen.Dinsdag 16 september:
Laat ik maar eerst even uitleggen waarom er geen stukje tekst over maandag is. Ik werd (door mijn vermoeidheid syndroom) weer eens een keer dood moe wakker. Normaal gesproken kom ik de dag dan nog wel door en heb ik alleen een beetje moeite met wakker blijven. Dit keer was het anders. Ik had barstende koppijn toen ik wakker werd en krimpte helemaal in elkaar. Dat waren niet de enigste klachten die ik had, maar de rest is niet zo heel interessant voor jullie. Het leek me dus niet zo een slim idee om richting stage te gaan. Wat baal ik daar van zeg! Meteen al in de tweede week een van mijn 12 vrije dagen in zetten.
Vandaag ging het dan wel weer wat beter. Wel heb ik de hele dag op ibuprofen geleefd, omdat ik anders zo in elkaar zou kunnen vallen. Vandaag had ik geen stage maar school. In klokuren zag mijn rooster er als volgt uit: 1 uur wiskunde 1 uur Nederlands, een half uur pauze, 1 uur Engels, 1 uur pauze, 2 uur opmaak en 1 uur slb. Gelukkig mochten we met slb naar huis toe dus dat viel weer mee.
Het was echt super gezellig vandaag op school. Heel leuk ook om iedereen weer te zien. Jammer genoeg waren er dan wel nog de lessen. Tijdens wiskunde de eerste twee lesuren kregen we al meteen een stencil voor onze neus waar we een punt voor zouden krijgen. Bij Nederlands kregen we ook weer meteen een veel te uitgebreide uitleg waar we eigenlijk totaal niets aan hadden en moesten we een mini verslagje maken. Tijdens de pauze lekker naar de Albert Heijn en de kruitvat om drinken, cakejes en noodles te kopen. Tijdens Engels meteen een hele lijst onregelmatige werkwoorden gekregen die we uit onze hoofd moeten leren. Tijdens het uur pauze richting station gegaan om pasta bij de Julia's te gaan halen, zoals je ook op de foto ziet. Bij opmaak (daar maken we ons stageverslag zo ver ik heb begrepen) hebben we eigenlijk niets gedaan en met slb mochten we dus gaan.
Toen ik uit was heb ik nog ongeveer een haf uurtje op school huiswerk gemaakt en toen was Melvin ook uit! YESH! We gingen nog even langs de Used Products en weer naar de Albert Heijn en toen hebben we nog ongeveer een klein half uurtje op station gezeten. Toen ik inmiddels in Weert aankwam zat er een goeie vriendin van me op de bus te wachten die toevallig ook nog dezelfde bus als mij moest hebben. Ik had haar al lang niet meer gezien, dus lekker kunnen bij kletsen. Toen ik thuis kwam merkte ik toch wel dat ik dood, maar dan ook echt dood moe was. Sinds dien heb ik ook niets anders gedaan dan lekker serie kijken op netflix en Hollands Next Top Model van gister terug gekeken.Nu is het toch weer tijd om te slapen, dus voor nu zeg ik WELTRUSTE!

Image and video hosting by TinyPic
Woensdag 17 september:
En dan is de helft van de week weer voorbij! Vandaag was niet een hele bijzondere dag op stage. Dit stukje tekst zal ook niet bepaald lang worden, haha. Ik heb vandaag de advertentie helemaal klaar gemaakt. Hij is goed gekeurd door de klant en al, daar ben ik dus erg blij mee! Hier boven op de foto zie je een klein gedeelte van de advertentie. Hoe de hele advertentie er uit ziet komt nog in een apart artikel.
Verder heb ik een beetje geoefend met de teken tablet die ik tot mijn beschikking heb. Melvin had mij van het weekend al een beetje uitgelegd hoe het nou precies werkt, maar het lukt me nog steeds niet! Dat word heel veel oefenen denk ik. Ik ben van plan er over een tijd zelf ook een aan te schaffen. Als ik er een ga halen word het waarschijnlijk de Wacom Intuos Manga. Voor je het vraagt, nee ik heb niets met manga's of iets in die richting, haha. Terwijl ik dus met de tekentablet aan het oefenen was ging ik ook weer een beetje verder met de tekeningetjes die ik aan schaf dan word het moet maken.
Ook heb k vandaag weer een nieuwe opdracht gekregen! Een super leuke zelfs. Op de dag dat Melvin en ik twee jaar samen zijn (2 oktober) gaan er ook nog twee mensen trouwen. Ik moet dus placemats gaan maken voor op de bruiloft. Wat een timing! Precies op die dag, zo leuk!
Meer heb ik vandaag niet echt te vertellen, dus dit was het dan wel weer voor vandaag! Nog maar twee stukjes en dit veel te lange artikel komt eindelijk online!


Donderdag 18 september:
Vandaag begon als een dood normaal dagje. Ik stond om 6.21 uur op, fietste naar Nederweert, pakte daar de bus en ging naar stage. Ik ging vrijwel meteen verder met de placemats die ik moest maken. Het resultaat vind ik tot nu toe echt heel leuk worden! Hij is alleen nog niet af en voor het laatste gedeelte ben ik helemaal inspiratieloos. Ook ging ik nog even tekeningetjes maken en weer een beetje oefenen met de teken tablet. Ik denk dat ik dat geoefen maar op geef en wacht tot ik mijn eigen teken tablet heb.
Na een hele tijd haalde mijn stagebegeleider mij van de computer weg en moest ik brieven, met envelop in een plastic klein zakje stoppen, zodat ze de verkoop in konden gaan. Wat een rot werk is dat! Gelukkig kwam die vrouw die er werkt me helpen zodat het wat sneller ging.

Vrijdag 19 september:
Vandaag is het dan eindelijk zover. Het laatste stukje tekst van dit veel te lange artikel! Ik ben helemaal vergeten een foto te maken voor bij vandaag, oeps, sorry! Kijk nog maar even alle foto's hierboven terug.
Vandaag was weer een normaal dagje. Ik heb geen nieuwe opdracht gekregen en heb de hele dag gewerkt aan het boek en de tekeningetjes. Ook had ik nog een kort gesprekje met mijn stagebegeleider over het boek. Nu blijkt dus dat ik zelf ook met de klant moet gaan praten! Dit is volgende week dinsdag of woensdag al! Durf ik dat wel?
Voor ik me daar druk over hoef te maken ga ik nu lekker genieten van mijn weekend

Lopen jullie op dit moment ook stage?

4 opmerkingen:

 1. Wat een leuk artikel!
  Ontzettend gaaf wat je allemaal doet op stage en wat knap hoe je dat allemaal kan met illustrator!
  Gaaf!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat heb je dit leuk geschreven zeg! Stage lopen is altijd erg leuk om te doen ja. Ik vind dat ook leuk.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik vind het zelf inderdaad ook super leuk om te doen! Zo ben er ik bij deze stage ook achter gekomen dat dit niet precies is wat ik wil gaan doen, maar daar komt over een dikke maand nog een uitgebreider artikel over op mijn blog.

   Verwijderen