Klok & peel | fotografie


Een tijdje geleden ging ik met mijn ouders, broertje, opa, oma, neefje en nichtje (pfoee, wat een lijst) naar het Klok & Peel museaum in Asten. Als je geĆÆnteresseerd bent in de geschiedenis of in nationaal park De Peel raad ik je zeker aan om daar een keer heen te gaan! Helaas heb ik niet veel foto's kunnen maken. Veel stond achter glas of het was er erg donken. Mijn camera is helaas niet zo high tech dat je in het donker kunt fotograferen en als ik met hem een foto maak van iets wat achter glas staat zie je al heel snel een reflectie, daarom heb ik voor jullie alleen het klokken gedeelte gefotografeerd. Het peel gedeelte was gewoon veel te lastig door al dat glas.

Op het begin stonden er allemaal kleine belletjes tentoon gesteld. Zoals sommige misschien wel weten worden alle bellen die je in dit artikel ziet ook wel klokken genoemd. Elk belletje had weer een apart verhaal wat met vroeger te maken had. Wat nou precies wat is kan ik jullie niet vertellen. Er werd zo veel uitgelegd, dat ik de helft alweer ben vergeten, oeps.
Ook stonden er nog een paar wat grotere klokken opgesteld. Misschien herken je de onderste van dit rijtje wel uit de Notre Dam. Helaas is dit een kopie gemaakt van plastic.
Volgens mij werd dit hoge grote ding beschouwd als klapstuk van het museum. Er werd erg veel over vertelt en het zag er zo mooi uit! Hij is opgedeeld uit 3 lagen. Ik laag met een klok, eentje met poppetjes die door deurtjes gaan en eentje met beeldjes die tegen bellen aan slaan. Ik ben slecht in het schatten van hoe groot iets nou is, maar volgens mij was dit ding wel zeker 5 meter hoog!

Als laatste heb ik nog een paar foto's waarvan ik niet goed wist in wat voor categorie ik ze moest plaatsen. Op de derde foto zie je een heel schattig setje belletjes die samen een erg mooi geluid creĆ«erden. Op de laatste foto zie je nog een klok die aan het plafon was bevestigd. En ja hoor, tuurlijk moest ik er weer een foto van maken, want hij is zo kleurrijk! 
Ben jij wel eens in het Klok & Peel museum geweest?2 opmerkingen:

  1. Ik woon in de buurt.. maar wel pas sinds kort. Dus wil er zeker nog wel eens heen! Bedankt voor de mooie foto's...

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Het is ook zeker een aanrader! Vooral als je toch in de buurt woont.

      Verwijderen